PERSBERICHT
14 april 2019

PRINSES BEATRIX ONTHULT RECONSTRUCTIE KUNSTWERK AD DEKKERS IN BERGEIJK

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthulde zaterdagochtend 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van de bekende kunstenaar Ad Dekkers. 

Ad Dekkers (1938-1974) staat bekend om zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het tegelreliëf van negen bij achttien meter is in 1971 aangebracht in de toenmalige MTS in Gouda. Door uitbreiding van de school dreigde het kunstwerk in zijn geheel te verdwijnen. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. hebben het kunstwerk gereconstrueerd in het park van Bruns B.V.

Prinses Beatrix onthulde zaterdagochtend onder grote belangstelling de reconstructie van het tegelreliëf. Daarbij was ook de zoon van Ad, Daniel Dekkers aanwezig. Hij leidde de prinses over het kunstwerk. Aansluitend bezocht Prinses Beatrix ook een tentoonstelling over Ad Dekkers waar voor het eerst alle maquettes van zijn werken bij elkaar zijn gebracht. Ook sprak zij met kunstenaars en met vertegenwoordigers van de erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V.

Het kunstwerk ligt in het openbare park in Bergeijk en is voor iedereen vrij te bezoeken. De tentoonstelling is in het bedrijfsgebouw van Bruns B.V. en is te bezoeken tijdens de openingstijden van het bedrijf.

Heemschut
De Bond Heemschut bestaat sinds 1911 en zet zich al meer dan 100 jaar onafgebroken in voor het behoud van cultureel erfgoed. Als erfgoedvereniging zetten we ons in voor de bescherming van waardevolle objecten en gebieden.  Dit werk doen we met de inzet van vrijwilligers. De Werkgroep Monumentale Kunst is onderdeel van Heemschut en richt zich specifiek op het behoud van na-oorlogse kunst.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de erfgoedvereniging.

Voor meer informatie
Christian Pfeiffer, Bond Heemschut
M: +316 5187 7471
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.heemschut.nl