Stichting Centrummanagement Bergeijk doet een beroep op u

Je zult maar ondernemer zijn. Het lijkt mooi van buitenaf, maar het is lang niet altijd gemakkelijk. De verantwoordelijkheid is groot; met name als je ook nog personeel hebt. Personeelsleden die met het gezin afhankelijk zijn van het inkomen dat maandelijks verdiend moet worden.

De uitdagingen waren al groot

Met name voor het kleine winkelbedrijf en voor de horeca is het de laatste jaren ‘hard halen’. De horeca zat gelukkig in de lift, maar het is erg spannend om (goed) personeel te houden en de klanten te binden met constante service en kwaliteit. In de detailhandel is het voor velen een strijd tegen de online-concurrentie, die alleen maar heviger wordt met de komst van nieuwe grote spelers. Veel ondernemers houden het (nog) vol, dankzij hun passie voor hun producten en hun dienstverlenende en gastvrije instelling, die onbegrensd lijkt te zijn. Dit verdient wel de juiste respons van de consument. ‘Kom uit je stoel en koop lokaal!’ zo is onze oproep.  Veel winkeliers staan toch ook steeds klaar om het verenigingsleven, jeugdactiviteiten etc. te ondersteunen! Daarnaast worden er heel regelmatig leuke evenementen georganiseerd door deze ondernemers. Allemaal voor u… Om Bergeijk de woonplaats te laten zijn, waar je het naar je zin hebt. Waar wat te beleven valt. Dat verdient waardering. Concreet: die ondernemers verdienen de gunfactor in uw aankoopgedrag, zo is onze stelling.  

Gevolgen van het Coronavirus: een zware klap

En nu dit. De horeca staat stil. Emotioneel zwaar voor de beroepsgroep die haar hart verpand heeft om haar klanten te verwennen. Ondernemers en personeel in de detailhandel en in supermarkten zitten in een spagaat. Moeten ze er zijn voor hun eigen ouders en/of kinderen?  Of toch maar klaar staan voor de (weinige) klanten? Hetzelfde dilemma als die de fantastische mensen in de zorg hebben. Veel ondernemers hebben echter nóg een probleem. Gaan ze het wel redden met hun bedrijf? Het bedrijf dat onlangs opgestart is of het familiebedrijf dat overgenomen is van de ouders? Dat maakt het fysiek, geestelijk en emotioneel extra zwaar. Het zou fijn zijn dat u dit óók ziet en dit dus beloont met uw gunfactor. Denk dan niet alléén aan (hamsteren bij?) de supermarkten, maar ook aan de kleine ondernemer. Spreiding van drukte remt de verspreiding van het virus, toch? En als het nu niet meer lukt of mag…., dan NA deze vervelende “corona”-periode.

De ondernemers willen u blijven helpen

Leidend in de dienstverlening is de gezondheid voor u, de ondernemers en het personeel. We geven daarom graag een aantal adviezen mee.

  • Doe alleen of hooguit met 2 personen tegelijk uw boodschappen.
  • Wacht even buiten als het te druk is. Of kom op rustiger tijden.
  • Raak zo min mogelijk spullen aan en beperk uw afstand tot anderen tot 1,5 meter.
  • Veel ondernemers kunt u ook bellen en vragen of ze iets willen bezorgen.
  • Bel de ondernemingen even als u vragen heeft (zie www.hartvanbergeijk.nl).
  • De meeste ondernemers doen hun best de normale openingstijden te hanteren. Zolang de overheid dit nog toestaat. Een aantal heeft inmiddels om goede redenen de openingstijden aangepast.

Hopelijk slaan we ons hier gezamenlijk doorheen, houden we ons winkel- en horecacentrum in Bergeijk in stand, leren we de dingen beter te waarderen en blijven we of worden we gezond.

Stichting Centrummanagement Bergeijk